Uitgelicht: Ina Eshuis

Deze maand geven we Ina Eshuis het woord om wat meer over haarzelf en haar praktijk te vertellen.

De naam Yes-zorg past overduidelijk bij Ina. In de naam van haar praktijk lees je al haar enthousiasme.

Over Ina

Tijdens haar HBS opleiding dacht Ina er aan om binnenhuisarchitecte te worden. Sportlerares of verloskundige waren ook beroepen die haar aantrokken. De keus viel uiteindelijk op verloskundige. Alleen had Ina er niet op gerekend dat ze te jong was voor de opleiding. Er moest een andere keus gemaakt worden en dat werd verpleging. Uiteindelijk heeft ze in meerdere ziekenhuizen op de afdeling verloskunde haar draai wel gevonden.

Voorgeschiedenis

Ina heeft ook een aantal jaren in het buitenland doorgebracht, o.a. in Engeland en Frankrijk. Daar was ze privé verpleegkundige. Een tijd waar ze interessante verhalen over kan vertellen.

In 1995 startte Ina met Reiki en in 1999 haalde ze haar Master Reiki. Ina is nog steeds ontzettend enthousiast wat ze met Reiki kan doen. "Ik zie met mijn handen." zegt ze hierover. Later startte ze bij de opleiding voetreflexology bij de BER (Beroepsvereniging voor Europese Reflexologen). Door mede collega’s van de BER en Henk Folmer (onze docent) ontdekte ze de Atlasmassage.

Ina zag wel iets in deze massage en besloot de opleiding te gaan volgen. Later heeft ze ook de vervolgopleiding Atlas-Lumbaalmassage gedaan. Ina vindt dat er wonderen onder je handen gebeuren tijdens de Atlas-Lumbaalmassage.

De praktijk van Ina

Ina geeft alleen Reiki, voetreflex, en Atlas-Lumbaalmassage in haar praktijk. Ze wil niet meer, anders wordt het te onrustig.

Naast haar praktijk is Ina ook heel sportief. Schaatsen is haar grote liefde en daarnaast fiets ze vele kilometers. Juist door het schaatsen weet Ina de Atlasmassage een goede naam te geven.

Ina heeft zelfs de Atlas-Lumbaalmassage op de Weissensee gegeven aan schaatsers die de alternatieve 11 stedentocht reden. Daar stond ze in een tent met andere masseurs en fysiotherapeuten. Ze geniet nog zichtbaar als ze daaraan denkt.

Ina vertelt:

"Bij mij moesten de mensen die geholpen werden “kunstjes” doen en bij de anderen hoefden ze alleen maar passief op de tafel te gaan liggen. Het was geweldig om te zien dat schaatsers door het schaatsen hun hoofd nog maar amper van links naar rechts kunnen draaien en na tien minuten hun hoofd als een uiltje kunnen ronddraaien. Dit ga ik zeker weer doen!"

Met “kunstjes" doelt ze op het meewerken van de te behandelen persoon door het zwaaien van benen of armen.

Volgende acties

Haar volgende actie om de Atlas-Lumbaalmassage uit te voeren is in Biddinghuizen bij de 24 uur's skeelermarathon voor KIKA. Daar hoopt ze ook weer vele sporters te kunnen helpen met onze massagetechnieken. Deze evenementen liggen binnen Ina’s bereik door haar sportieve leven in de schaatswereld. Op deze manier is ze ook in contact gekomen met Margot Boer, Nederlands schaatskampioen, die veel doet voor de genoemde evenementen.

Leuke anekdote

Op onze vraag of Ina nog een leuke anekdote over de Atlas-Lumbaalmassage kan vertellen gaan de pretlichtjes in Ina haar ogen

aan en ze vertelt vol passie een anekdote die ze op de Weissensee mee gemaakt heeft.

"Een marathonrijdster kwam strompelend binnen na het uiterste van haarzelf gevraagd te hebben. Ik zag dat haar gympen drijfnat waren en die droogde ik eerst met het warmtekanon wat in de tent stond. Ik gaf haar eerst een Reiki behandeling en ook nog een Atlas-Lumbaalmassage. Daarna vertelde ik haar op een dwingende toon dat ze de volgende dag terug moest komen. De vrouw keek mij aan met een blik van "ga jij me commanderen dat ik morgen terug moet komen?"

Het advies werd toch ter harte genomen en de volgende dag stond ze timide voor mij. De eerste vraag van mij was of ze nu wel droge gympen aan had. Ik heb haar nog een behandeling gegeven en de vrouw was toen zo opgeknapt dat ze afscheid van mij kon nemen."

Mensen met klachten die daar door Ina geholpen zijn en thuis dezelfde behandeling willen, gaf zij een folder van de stichting mee. Zij wees ze dan op de site waar men iemand in hun buurt op kunnen zoeken, zodat ze daar naar toe kunnen gaan."

Tot slot

Ina zegt, zonder erover na te hoeven denken en in één zin als slogan: “Blijf bij jezelf.” Die uitdrukking is haar dan ook op het lijf geschreven.

Activiteiten-agenda:

• 27 en 28 oktober 2018: GoedGevoel beurs Almere
  • 09 december 2018: Kerstbrunch Vianen (voor licentiehouders)
  • 15 en 16 december 2018: GoedGevoel beurs Nieuwegein
  • 27 januari 2018: o.v.b. Nieuwjaarsreceptie (voor licentiehouders)
  • 15 en 16 maart 2019: Massage-Complementairvakbeurs Hoevelaken

Steun ons en deel deze pagina op: